Avui: 09:30-13:30 h , 16:30-20:30 h 93 733 17 30 679160117
Temps de lectura 1 min.

Et preocupa l'acne? és la malaltia inflamatòria crònica de la pell en què es veu alterada la glàndula sebàcia, formada pels sebòcits (unes cèl·lules que sintetitzen el greix i l'excreten. Per tant, a l'acne hi ha un important augment de la síntesi del greix .

A més, és una malaltia que pateixen milions de persones a tot el món. De fet, es calcula que només a Espanya afecta 8 milions de persones. Per abordar-lo, comptes amb algunes recomanacions, i davant dubte o situacions persistents consulta amb un professional sanitari.

CONSELLS PER TRACTAR L'ACNE

A l'aparició de l'acne influeixen factors com els canvis hormonals que es donen a l'adolescència, a més d'altres com l'ús de productes cosmètics inadequats o uns mals hàbits d'higiene, entre d'altres.

Per combatre'l és important seguir unes bones mesures higienicodietètiques, com no tocar ni fer pressió a les lesions i ser molt rigorós en la higiene de mans en tot moment, especialment en aplicar productes cosmètics. D'aquests i altres consells en parla la farmacèutica Claudia Costa al següent vídeo. No et perdis les recomanacions!

MILLORAR L'IMPACTE NEGATIU A L'AUTOESTIMA

S'acostuma a pensar que l'acne és una malaltia que afecta la població adolescent i, encara que es tracta del col·lectiu que majorment el pateix, la veritat és que també es dona en adults.

Més enllà les seves implicacions físiques, és una afecció que pot arribar a tenir conseqüències en el desenvolupament social de la persona, implicant l'autoestima i la confiança en un mateix.

Per evitar aquest impacte negatiu, alguns consells que us poden ajudar són centrar el teu pensament que és un procés passatger i que és patit per la majoria de persones, així com mantenir una rutina normal i activa.

I, per fer front a qualsevol de les implicacions de l'acne, recorda que sempre és important consultar un professional sanitari. Pregunta a la teva farmàcia, sempre a prop teu.