Avui: 09:30-13:30 h , 16:30-20:30 h 93 733 17 30 679160117
Temps de lectura 1 min.

Al voltant de l’embaràs existeixen multitud de creences, algunes amb bases més sòlides que d’altres, que ens acompanyen durant nou mesos d’espera. Vegem què hi ha de cert o fals en algunes d’elles.

embaras mites i realitats

MITES SOBRE l'EMBARÀS

Mite 1: Si la panxa és punxeguda, serà nen; si és arrodonida, nena.

Ho deien les nostres àvies i encara ho podem sentir avui, però aquesta afirmació no té fonament científic. La forma de la panxa ve determinada per múltiples factors: els músculs de l’úter, la posició del nonat, la quantitat de líquid amniòtic, la ubicació de la placenta, si és el primer embaràs o no, l’estatura de la mare... Però no pel sexe del nen.

Mite 2: S’ha de menjar per dos.

Res més lluny de la realitat. Els experts recomanen mantenir una dieta sana i equilibrada que aporti al fetus tots els nutrients que necessita sense experimentar un augment de pes excessiu, cosa que redueix el risc de complicacions.

Mite 3: Els desigs provoquen taques de naixement.

Segons els especialistes, aquestes taques, comunes, acostumen a ser causades per un problema en els vasos sanguinis de la pell del nen o per l’acumulació de melanina. La majoria desapareixen amb el temps.

VERITATS SOBRE L'EMBARÀS

Apareixen taques a la cara.

Cert. Els canvis de coloració a la pell de les embarassades són deguts a l’augment dels nivells d’estrògens i progesterona, les hormones que estimulen la formació de melanina. Per prevenir-les, s’ha d’evitar l’exposició al sol i protegir-se adequadament.

És millor dormir sobre el cantó esquerre.

Vertader. En dormir en aquesta postura s’evita que el pes de l’úter recaigui sobre la vena cava inferior, que transporta la sang des de les cames, l’abdomen i la pelvis fins al cor. Així s’eviten possibles molèsties.

Es produeixen més problemes bucodentals.

Sí. Els canvis hormonals poden tenir efectes perjudicials a les genives i a les dents, com inflamació gingival, malaltia periodontal o càries. Per això, no s’ha de descuidar la salut bucodental.